Informatie
Nadenkertjes
Nog Meer
Contact

De Pendel:
De meeste mensen gebruiken een 'officiële'  pendel. Dat is vaak een gewichtje van metaal of edelsteen aan een koordje. Meestal is het gewichtje van boven rond en loopt het naar onderen spits toe. Maar het kan ook andere vormen hebben Mocht je toch eens willen (proberen te) pendelen en wil je geen officiële pendel kopen, probeer het dan eens met een ring aan een koordje. Als dan blijkt dat het lukt, kun je altijd nog een 'echte' pendel kopen. Die in allerlei variaties en prijsklassen te koop zijn.
Als je (uiteindelijk) wel een 'echte' pendel wilt kopen, ga dan op je intuïtie af. De pendel die voor jou het meest geschikt is, zal er op de een of andere manier uitspringen. Deze pendel is ook heel persoonlijk en zal het beste werken als alleen jij hem gebruikt. Als anderen hem gebruiken merk je vaak dat hij niet meer optimaal functioneert. Mocht dit het geval zijn, of werkt hij niet goed doordat hij vervuild is, reinig hem dan met bijvoorbeeld:

* met stromend water, liefst laten drogen op een schone doek in de zon
* met bergkristal; leg de pendel een uurtje met bergkristal(len) op een doek
* met de Reiki-symbolen (deze leer je bij een Reiki II cursus)Hoe werkt het:
Een pendel pak je zo vast, dat de pendel ruimte heeft om te bewegen. Het liefst tussen duim en wijsvinger en neem een houding aan waarin je gemakkelijk zit.
Dan kunnen we dingen gaan vragen. We vragen eerst aan de pendel: hoe beweeg je als het antwoord op mijn vraag 'ja' is.
Geef je pendel de tijd om een beweging te laten zien.
Dan vraag je hoe de pendel beweegt als het antwoord 'nee' is en hoe hij reageert als het antwoord misschien/verkeerde vraag (formuleer hem anders) is.
Nu we deze afspraken gemaakt hebben kunnen we beginnen.

Bedenk van tevoren precies wat je wilt weten en neem een tijdstip dat je even rustig (ongestoord) te werk kunt gaan. Het beste kun je eerst vragen of je een vraag mag stellen over een bepaald onderwerp; bv. mag ik een vraag stellen over de relatie met mij moeder. Als de pendel 'ja' antwoord kan je je vraag stellen. Zegt hij nee, dan kun je hem beter niet stellen. Doe je dat toch, dan krijg je meestal een zeer onbetrouwbaar antwoord. Zegt hij misschien, stel dan je vraag en zie wat er gebeurd. Je kunt dan bijvoorbeeld ook iets concreter zijn en vragen: mag ik wat vragen over de ruzie die ik gisteren met mijn moeder had.

Zorg dat de vraag heel duidelijk is en er alleen een ja/nee antwoord op gegeven hoeft te worden en dat je tijdens het wachten op het antwoord niet met een antwoord gaat zitten 'spelen', maar je alleen op de vraag concentreert. Op die manier beïnvloed je het antwoord van de pendel niet.

Stel geen vragen over de toekomst waarvan je het antwoord eigenlijk niet wilt (of hoort te) weten. Het antwoord is vaak niet betrouwbaar en bedenk wel dat een gegeven antwoord niet meer teruggedraaid kan worden.


Wie geeft het antwoord:
Zeker weten doen we het natuurlijk niet, maar de meeste mensen gaan er vanuit dat je zelf het antwoord geeft. Of eigenlijk, dat je onderbewustzijn (de ziel zelf) het antwoord geeft. Sommigen denken dat het je gids is (zie ook: geleidegidsen) die het antwoord geeft. Zelf ga ik ook uit van het eerste, maar bedenk wel dat je ziel in directe verbinding staat met de kosmos en je gids. Dus een overleg tussen je ziel en gids is best denkbaar.

 

Bent u geinteresseerd in een Pendelworkshop, kijk dan hier eens.